Rabarbersirup til Cocktails og dessert – Lav det selv fra bunden – det er nemmere end du tror.

Hvordan laver man Rabarbersirup?

 

Lær at lave rabarbersirup til cocktails

 

INGREDIENSER

Du skal bruge følgende for at lave en lækker rabarbersirup

500g Friske Rabarber (frosne kan bruges om efteråret/vinteren, men afgiver slet ikke ligeså meget smag)

1,5 liter vand

2kg Sukker

Udstyr:

Gryde

Røreske

Kniv

Skærebræt

Si

Decilitermål

Skål til afkøling

Metode

  • Hæld 1,5 liter vand i en gryde og varm op ved 60% styrke fra din kogeplade
  • Snit dine rabarberstængler fra selve rabarberstammen

Snit herefter rabarberstammen til små stykker/tern og hæld dem op i gryden sammen med vandet

  • Lad det hele ligge og simre i ca. 30 minutter – rør efter en gang imellem
  • Efter ca 20 minutter begynder rabarberen at blive blød og fibrene begynder at skille sig fra hinanden – her kan du “choppe” stykkerne ud, så det hele bliver mere moset i teksturen

  • Når det begynder at se grødet ud, tager du gryden af varmen og sigter indholdet over i en skål, så væsken løber igennem uden rabarberkompotten

  • Den klare røde væske, eller rabarbersaft, er det som vi skal bruge til siruppen
  • Kompotten kan bruges til muffins eller andet bagværk, hvis man ønsker at undgå spild
  • Mål rabarbersaften op i målet 1,1 liter saft til 2kg sukker
  • I denne opskrift måler vi, så det passer præcist med ovenstående og vi hælder derfor 1,1 liter ren rabarbersaft tilbage i gryden og hælder 2kg hvid dansukker oveni

  • Herefter er det vigtigt, at man rører det godt sammen inden man tænder for varmen igen, da sukkeret nemt brænder på.
  • Tænd nu for varmen ved fuldt blus og rør grundigt igennem imens du venter på, at siruppen kommer op at koge

  • Når siruppen begynder at danne skum på toppen, skruer du ned for varmen inden rabarbersiruppen begynder at koge!
  • Hæld herefter rabarbersiruppen tilbage i en stor skål og lad den køle af i 1 times tid

  • Læg siruppen i krukke og forsegl med dato (flasker egner sig ikke så godt, da siruppen er for tyk til at hælde ordentligt ud igennem)
Alexander Machon

Alexander Machon

 

 

Bar Manager hos Cocktaiils.

 

Over 9-års erfaring som Bartender og Bar Manager

book cocktailkursus cocktaiils.dk
No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.