Sådan laver du en perfekt Mojito

En mojito består af 5 ingredienser

Mynte

Mynte

Mynten til en mojito er noget af det vigtigste. Der findes flere forskellige slags mynte, og det er ikke ligemeget, hvilken en du vælger.

Mynte kommer fra familien Lamiaceae som også er kendt under navnet dødnelde.

Den mynte, som de fleste kender smager af pebermynte og fåes i potte.

Det er dog ikke dén mynte man skal bruge for at lave en god mojito.

Den bedste mynte til formålet, er Mentha Spicata. For at simplificere forskellen smagsmæssigt, kan du sammenligne smagen på Stimorol tyggegummis pebermynte “Fresh Mint” med Mentha Spicata, der tilsvarende svarer til “Spearmint” og er mindre stærk i smagen.

Rørsukker

Rørsukker

Typen af sukker man bruger, kan måske dele vandende hos mange bartendere.

Hos Cocktaiils foretrækker vi at lave hjemmelavet gomme/sukkersirup på hvid dansukker.

Mange originale opskrifter kalder dog på rørsukker, og det kan absolut også være lækkert – men det er en smags sag som er op til folk selv at finde ud af.

Lime Juice

Lime Juice

Noget af det vigtigste for at lave en god mojito, er friske ingredienser.

Den vigtigste friske ingrediens, udover mynten, er friskpresset lime juice.

Lime juicen skal, hvis muligt, altid friskpresses direkte fra frugten.

Brug da en mexican elbow  eller pres direkte med hånden.

Næsten alle limes i Danmark er grønne. Men i flere steder i verden bliver orderne lime og citron brugt efter udbredelse af forskellige varieteter af limes.

I Sydamerika kan limes f.eks. være gule som citroner.

Den bedste type af lime er Citrus x aurantifolia og kommer, som alle andre limefrugter, fra Rude familien.

Lime er noget mere syrligt end citron og man bruger den som tommelfingerregel mest til cocktails fra de landområder, der er tættest på ækvator og i relation til eksempelvis, Rom, Tequila & Cachaca.

Herimod bruges citron juice oftere til de “nordiske” spiritusser som fx. Gin, Whiskey & Vodka, som vi selv producerer herhjemme.

Danskvand

Danskvand

Danskvand giver mojitoen en frisk perlende fornemmelse, når man drikker den.

Dog er det vigtigt, at man vælger en mineralvand, der ikke er for høj på kulsyre men har et balanceret indhold – her til foretrækker vi Pellegrino.

Pellegrino er let perlende og kommer fra Italien og er kendt

i restaurationsbranchen som det mest foretrukne produkt.

Rum

Rum

Rommen er selvfølgelig kronen på værket, hvis man ikke drikker sin mojito kørende, gravid eller bare non-alcoholic – selvom det også smager suverænt!

 

Den originale opskrift på Mojito er ikke helt sikker, men du kan regne med at El Floridita på Cuba, der opfandt Hemmingway Daiquiri, har styr på det og var blandt de første.

Ihvertfald ved vi, at den oprinder fra de sydlige breddegrader ved det Carribiske Hav og den oser af selvsamme liv og sjæl.

Af samme årsag vælger vi altid Havana Club 3 years til vores mojitos, når vi laver catering.

Den er blød, sød og har lækre noter molasse, rørsukker, karamel og lakrids.

Havana Club 3 years holder en alkoholstyrke på 40% og er på 70cl og lægger sig derfor pænt i det milde sving som lys rom.

Du kan købe den i langt de fleste butikker, men ofte kan du finde gode tilbud hos fx. Bevco – se her

Lær os at kende

Om Mojitoen

Smagsmæssigt er mojitoen ikke en cocktail der skiller sig ud i alle mulige mystiske retninger.

Til gengæld er den frisk, let syrlig og blandt de mest læskende cocktails man overhovedet kan lave til sin fest.

Den leverer et simpel og elegant frisk touch med smagen af den lette sommerlige mynte og kombineret med perlende frisk danskvand, har du svaret på, hvorfor mojitoen er verdens mest populære cocktail.

Styrke alkohol %0%
Syrlighed0%
Friskhed0%
Frugtig0%

FACTS OM MOJITOEN

Mojito var en af Ernest Hemmingways’ favoritter, når han gik på cocktailbar. Han tog ofte på La Bodegita Del Medio, når han skulle til Cuba for at skrive.


 

Den første mojito-opskrift blev faktisk ikke lavet med knust is, men med isterninger. I gamle dage, havde man ikke så godt kendskab til forskellige effekter af istyperne, så man brugte som regel en isblok og hakkede et par blokke af til at putte i sin drink. Vi leverer heldigvis både isterninger og knust is her på Cocktaiils, så du skal ikke lede længe, hvis du er tørstig.

 


 

Mojitoen kan nemt peppes op ved at tilsætte andre lækre ingredienser – prøv f.eks. at mudle mynten med friske hindbær, jordbær, passionsfrugt pure eller brombær.

NB – Husk 1/2 cl ekstra sukkersirup, hvis du bruger bær, der er høje på syre.

 


 

Hvis man topper en Mojito med Champagne istedetfor danskvand, hedder det en Royal Mojito.

En god undskyldning for at lave Mojito’er nytårsaften.

KONTAKT OS

Eller send din bestilling her

Share your experience

Det Siger Vores Søde Kunder

Skal vi finde en løsning?

Hvilket event skal I afholde?

Klik ind på den type event der passer bedst til jer. Se priser og muligheder inde på linket

qode-np-item
1

Bryllup

qode-np-item
2

Polterabend

qode-np-item
3

Firmafest

qode-np-item
4

Cocktail Party

1253

Cocktails Serveret

480

Glade Gæster

9000

Kg isterninger leveret

450

Cocktailkurser

Kontakt os i dag og få tilbud