SANGRIA

Sådan laver du den lækreste Sangria opskrift

INGREDIENSER

  • 14cl Rund, frugtig rødvin (Originalt lavet med den spanske drue, Tempranillo)
  • 5cl Friskpresset Citron Juice
  • 2,5 cl Sukkersirup (2:1)/2 dele dansukker mixet med 1 del vand
  • 2cl Akaciehonning
  • Frisk frugt

Garnish: 1 skive citron, frisk frugt & mynte

SÅDAN LAVER DU EN SANGRIA

– Hæld juice, sukkersirup og rødvin op i en cocktailshaker

–  Fyld shakeren helt op med isterninger og ryst grundigt i 10 sekunder

– Hæld mixet op i et stort vinglas fyldt med knust is

– Læg et par skiver grape, friske bær og evt. en kanelstang ned i glasset med isen

– Rør det hele grundigt sammen med en barske

– Fyld resten af glasset helt op og top med knust is

– Pynt med frisk frugt, mynte & en kanelstang

Skal det være en lille smule corny, er det dog en gang imellem tilladt at skeje ud med en lille farvet paraply. Normalt gør vi os ikke meget i det bag en moderne cocktailbar, men ved drinks som Sangria og Pina Colada gør undtagelsen sig gældende.

– Husk sugerør

SJOVE ALTERNATIVER & TWISTS

Kom 2 cl Brandy i og brug 4 cl rødvin mindre for at give sangriaen mere fylde og kraft


Hvis du vil lege med det, så lad sangriaen stå på køl et par nætter og trække med kanel, anis og kardemomme. Det giver en fyldig og krydret smag, der gør sig rigtig godt til de mere mørke og kolde tider.


OM SANGRIA

Sangriaen er en frugtig, frisk og sommeragtig cocktail, eller nærmere punch, som går utroligt godt til både mad, velkomstdrink og en sommerlig cocktail menu.

Den har sin oprindelse fra Spanien og laves originalt på rødvin lavet på den meget benyttede Tempranillo drue, der er kendetegnet ved noter som tobaksblade, krydderier, læder og let støvet smag.

Lad dig ikke skræmme fra at bruge den, hvis du ikke normalt er til spansk vin.

Med et skvæt friskpresset citronjuice og lidt hjemmelavet sukkersirup og honning er den både fyldig, frugtig og meget omfavnende til alle typer drinks gæster.

Den originale opskrift varieres fra hhv. Spanien, hvor man som udgangspunkt kun bruger rødvin og Mexico, hvor der også blandes lidt brandy eller lys rom i for at styrke alkoholprocenten.

FUN FACTS

  • Sangria betyder direkte oversat fra spansk, bloodletting. Det meget blodige udtryk bruges om vold begået i krig og har heldigvis ikke meget mere at gøre med drinken end navnet.
  • Sangriaen serveres oprindeligt i lerkrukke-pitchere med en muddler til at blande drinken lagt oveni.

Du kan købe dem her på Amazon

De hedder originalt “Jarritos”

 

OM INGREDIENSERNE

rødvin

RØDVIN – TEMPRANILLO

Tempranillo rødvin er noget af det mest spanske man kan finde.

Druen er, som tidligere beskrevet, meget krydret, læderagtig og fyldt med tunge noter af tobak, eg og tørt støv.

Ligesom Tinto Fino eller Tinto del Pais er den rygraden i Ribera del Duero mørke, kraftige rødvine.

I Rioja blandes den med Garnacha. I Catalonien kaldes den Ull de Llebre, i Valdepenas kaldes den Cencibel.

Citron close up

CITRON JUICE

Citron er en citrusfrugt gående under det latinske navn: Citrus x aurantifolia

Vores citron udvælges altid økologisk, når vi kan.

Vi får presset vores lime hos SlowJuice, der leverer friskpressede juices lavet på økologisk frugt og grøntsager.

Af citron til whiskey sour, udvælger vi oftest dem fra Spanien. De har en frisk og blød skal og har ved modenhed mest juice i sig til at presse og lave flotte citron twists af.

Når vi skærer citroner anbefaler vi en skarp urtekniv med takker.

is til fest

ISTERNINGER

Hvis du skal lave Sangria, er der ingen tvivl om, at god og ren is er noget af det vigtigste.

I får de bedste og billigste isterninger hos os. Vi leverer isterninger og knust is til jeres adresse til priser, der ikke er til at skyde igennem. Få f.eks 25kg isterninger for 299,- inklusiv termotønde og betal 100,- for levering i hele Storkøbenhavn. Vi leverer i Storkøbenhavn og Sjælland på alle tider af døgnet og alle ugens dage og du kan få din levering indenfor 1 time, langt de fleste dage på året.

honey in jar honning i krukke

HONNING

Honning er en lækker og sommerlig ingrediens, der giver cocktails en dybere og mere raffineret sødme end sukker.

Honningens helt store charme, er udover sin gode smag, også at det er et naturligt produkt og du derfor kan kreere en 100% ren cocktail, hvis du erstatter raffineret sukker med ægte dansk honning.

rørsukker

SUKKERSIRUP

Typen af sukker man bruger, kan måske dele vandende hos mange bartendere.

Hos Cocktaiils foretrækker vi at lave hjemmelavet gomme/sukkersirup på hvid dansukker.

Mange originale opskrifter kalder dog på rørsukker, og det kan absolut også være lækkert – men det er en smagssag, som er op til folk selv at finde ud af.

Vi laver vores sukkersirup ved at blande 2 dele sukker/rørsukker sammen med 1 liter kogt vand.

Det er vigtigt, at man rører sukkeret særdeles grundigt sammen og sikrer, at krystallerne opløses i vandet, så siruppen bliver fuldstændig gennemsigtig.

 

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating / 5. Vote count:

No votes so far! Be the first to rate this post.