HVORDAN LAVER MAN EN AMARETTO SOUR?

AMARETTO SOUR

Sådan laver du den lækreste Amaretto Sour opskrift

INGREDIENSER

4cl Disaronno Amaretto
2cl Fighting Cock Bourbon
2,5cl Friskpresset Citron Juice
1cl Sukkersirup (2:1)
1 dash Angostura Bitters
1cl Økologisk Æggehvide

Garnish: 1 skive lime

SÅDAN LAVER DU EN AMARETTO SOUR

– Hæld alle ingredienserne i din cocktailshaker

– Shake først ingredienserne hårdt UDEN IS

– Åben shakeren og check, at mixet er skummet op – hvis ikke, skal du shake det hårdere én gang til – fyld herefter shakeren op med isterninger

– Shake mixet hårdt til det er iskoldt i ca 8-10 sekunder

– Fyld glasset med isterninger

– Hæld mixet op i glasset

– Pynt med et amarenekirsebær og en lemon twist (citronskal) – Husk sugerør

Om Amaretto Sour

Amaretto Sour er kendt som den flydende marcipangris. Det kommer fra den dybe og sukkerfyldte smag af mandler og abrikos, som Disaronno Amaretto er lavet på.

Amaretto Sour er en kendt cocktail, der kan virke lidt avanceret, hvis man ikke har arbejdet meget med cocktails før.
Du skal dog ikke lade dig skræmme, for vores bartendere viser dig her, hvordan man laver en Amaretto Sour efter verdens skarpeste opskrift – nemlig the Morgenthaler-Method.

SJOVE ALTERNATIVER & TWISTS

Den nærmeste twist på en Amaretto Sour er enten Amaretto Sour uden bourbon, hvortil du istedet for 4cl Amaretto og 2cl Bourbon nøjes med kun at bruge 6cl Amaretto til samme ingredienser.

Den næste nærme slægtning til Amaretto Sour, er selvfølgelig Whiskey Sour.

Vil du prøve at lave drinks med Amaretto på en helt anden måde? Så prøv en Godfather, der består af 3cl Amaretto og 3cl Bourbon rørt sammen over isterninger i lowball-glas.

En Godmother, er næsten ligesom en Godfather, men istedetfor bourbon, bruger du 3cl Vodka til amarettoen.

OM INGREDIENSERNE

fighting cock bourbon

BOURBON (WHISKEY)

Bourbon er den amerikanske betegnelse for whiskey lavet i USA.

Al bourbon er whiskey, men ikke al whiskey er bourbon.

Den væsentligste forskel på fx. bourbon og Scotch, der kommer fra Scotland.

Er at bourbons hovedingrediens består af majs.

Amerikanerne bruger et udtryk, der hedder straight bourbon. Straight bourbon angiver en klassificering, der af whiskey fra USA, der overholder bestemte produktions-standarder.

Fx. skal destillatet have trukket på amerikanske egetræsfade i minimum 2 år og tappes ved ikke mindre end 62,5%.

Desuden må bourbon whiskey ikke kaldes kentucky straight, hvis alkoholprocenten er under 40 abv.

De stærkeste kendetegn ved smagen af bourbon er kraftig egetræ, karamel, vanilje og kaffearomaer. Der kan desuden forekomme abrikos, marcipan og kirsebær alt efter alder, tappested og produktionsmetode.

sukker

SUKKERSIRUP/RØRSUKKER

Typen af sukker man bruger, kan måske dele vandende hos mange bartendere.

Hos Cocktaiils foretrækker vi at lave hjemmelavet gomme/sukkersirup på hvid dansukker.

Mange originale opskrifter kalder dog på rørsukker, og det kan absolut også være lækkert – men det er en smagssag, som er op til folk selv at finde ud af.

Vi laver vores sukkersirup ved at blande 2 dele sukker/rørsukker sammen med 1 liter kogt vand.

Det er vigtigt, at man rører sukkeret særdeles grundigt sammen og sikrer, at krystallerne opløses i vandet, så siruppen bliver fuldstændig gennemsigtig.

Citron close up

CITRON JUICE

Citron er en citrusfrugt gående under det latinske navn: Citrus x aurantifolia

Vores citron udvælges altid økologisk, når vi kan.

Vi får presset vores lime hos SlowJuice, der leverer friskpressede juices lavet på økologisk frugt og grøntsager.

Af citron til whiskey sour, udvælger vi oftest dem fra Spanien. De har en frisk og blød skal og har ved modenhed mest juice i sig til at presse og lave flotte citron twists af.

Når vi skærer citroner anbefaler vi en skarp urtekniv med takker.

disaronno amaretto

AMARETTO

Amaretto er en italiensk likør, bedst kendt for sin mandelagtige smag af marcipan.

Smagen oprinder faktisk fra abrikossten, der netop har en sød mandelsmag. Amaretto egner sig særdeles godt til drinks der bruges over vintertiden da den både er sød, krydret og smager af marcipangris, hvis man serverer den som en Amaretto Sour.

Den kan også drikkes neat med et par isterninger eller nydes som en half/half af amaretto og whiskey – denne cocktail kaldes også for en Godfather.

æg 500x500

ÆGGEHVIDE

Æggehvide splitter nogle gange vandene.

Dog er det helt sikkert at bruge økologiske æggehvider i Danmark i dag.

Vi bruger altid pasteuriserede æg, men er man derhjemme og føler sig lidt modig, vil vi faktisk anbefale dig bare at bruge rene og naturlige æggehvider til det.

Æggehvidernes primær funktion er at skabe luftig og cremet konsistens i drinken og tilfører ikke smag.

angostura 500x500px

ANGOSTURA BITTERS

Angostura bitters en en type af bitter, der bruges til at kante cocktails af med.

Angostura er blandt de mest benyttede bitters i bartender-miljøet og har vundet bred anerkendelse på cocktailbarer verden over for sin alsidighed og nuancerede smagsprofil.

Smagen er, som navnet antyder, bittert, medicinsk og med strejf af træ og dybe aromaer fra kanel, annise og allehånde.

Den er perfekt til whiskey sour og hjælper med at give søde, frugtige cocktails kant og finesse, samt fremhæver de ædle noter fra især whiskey og bourbon.

isterninger is til fest

ISTERNINGER TIL FEST

Hvis du skal lave mojito, er der ingen tvivl om, at god og ren is er noget af det vigtigste.

Den originale opskrift på mojito blev faktisk lavet med isterninger, men det er næsten alment kendt i dag, at man er skiftet over til knust is.

I får de bedste og billigste isterninger hos os. Vi leverer isterninger og knust is til jeres adresse til priser, der ikke er til at skyde igennem. Få f.eks 25kg isterninger for 299,- inklusiv termotønde og betal 100,- for levering i hele Storkøbenhavn. Vi leverer i Storkøbenhavn og Sjælland på alle tider af døgnet og alle ugens dage og du kan få din levering indenfor 1 time, langt de fleste dage på året.

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating / 5. Vote count:

No votes so far! Be the first to rate this post.