INGREDIENSER
INGREDIENSER
Garnish: 1 brombær, evt. med en busk mynte og drysset med puddersukker på toppen.
Istype: Knust is
SÅDAN LAVER DU EN BRAMBLE
– Hæld juice, brombærsirup og gin op i en cocktailshaker
– Fyld shakeren helt op med isterninger og ryst grundigt i 10 sekunder
– Fyld et lowball glas med knust is
– Rør det hele grundigt sammen med en barske
– Fyld resten af glasset helt op og top med knust is
– Pynt med et friskt brombær og evt. en myntebusk eller en dehydreret skive lime eller citron
– Husk sugerør!
SJOVE ALTERNATIVER & TWISTS
En kendt metode at lave bramble på er også ved at bygge drinken direkte i glasset, uden at shake ingredienserne først. Her hælder man bare citronjuice og gin sammen med isen og hælder herefter creme de müre (købt brombærlikør) over drinken så den får en flot lille farve der lægger sig over mixet.
Vi laver dog vores sirup/creme de müre frisk helt fra bunden og derfor vægter vi det højt, at alle ingredienserne er ordentligt blandet sammen, så man kan smage det balanceret.
OM BRAMBLE
Bramble er en gammel disko klassiker, der har sin oprindelse fra 80’ernes cocktailbarer og går under betegnelsen “modern classic”, da den er alment kendt i barmiljøet og blandt gæsterne, men alligevel er skabt så sent, at den ikke kan kategoriseres som en klassiker fra fx. forbudstiden.
Historie til side, så er denne lille farvebombe en lækker og læskende drink, der egner sig utroligt godt til både sommer og vinter. Den er nem at lave, ingredienserne er nemme at få fat i og den smager utroligt godt.
Smagen er kendetegnet ved en nærmest ribena-agtig lemonade og hvis du laver siruppen selv, kan du tage smagsprofilen til nye højder.
FUN FACTS
OM INGREDIENSERNE
GIN
Plymouth gin er en lækker og frisk balanceret gin, der går utroligt godt til clover clubben.
Vi bruger den pga. sin skarpe, men afbalancerede og citrusfyldte smag.
Plymouth bliver produceret i England i byen af samme navn og har været på kortet i over 200 år.
Den laves desuden efter London Dry Gin-metoden, hvor spiritussen infuseres imens man distillerer det.
CREME DE MÜRE
Creme de Müre er den franske betegnelse for likør med brombær og bruges i fagsprog generelt om brombærlikør.
En kendt producent af creme de mure er Giffard, Merlet og Monin, der alle producerer sirupper til cocktails og kaffe.
Hvis du dog vil overraske dine gæster og gøre det endnu mere lækkert for dem at få en bramble kan du, ligesom os, lave brombærsiruppen helt selv.
Hæld 1kg brombær i en gryde med 1 liter vand og lad det simre i 40 minutter ved mellem varme. Når massen har fået kraftig smag og farve fra brombærrene hælder du brombærrene fra og beholder den nu flotte og lillae juice med brombærsmag. Bland juicen i forholdet 1 del brombærjuice til 2 dele hvid dansukker og rør rundt ved høj varme indtil siruppen kommer op og koge.
Afkøl i ca. 3 timer og voila – så har du lavet din egen creme de müre.
CITRON JUICE
Citron er en citrusfrugt gående under det latinske navn: Citrus x aurantifolia
Vores citron udvælges altid økologisk, når vi kan.
Vi får presset vores lime hos SlowJuice, der leverer friskpressede juices lavet på økologisk frugt og grøntsager.
Af citron til whiskey sour, udvælger vi oftest dem fra Spanien. De har en frisk og blød skal og har ved modenhed mest juice i sig til at presse og lave flotte citron twists af.
Når vi skærer citroner anbefaler vi en skarp urtekniv med takker.
Hvis du skal lave Bramble, er der ingen tvivl om, at god og ren is er noget af det vigtigste.
I får de bedste og billigste isterninger hos os. Vi leverer isterninger og knust is til jeres adresse til priser, der ikke er til at skyde igennem. Få f.eks 25kg isterninger for 299,- inklusiv termotønde og betal 100,- for levering i hele Storkøbenhavn. Vi leverer i Storkøbenhavn og Sjælland på alle tider af døgnet og alle ugens dage og du kan få din levering indenfor 1 time, langt de fleste dage på året.
How useful was this post?
Click on a star to rate it!
Average rating / 5. Vote count:
No votes so far! Be the first to rate this post.