Cocktails og Snacks – Her er guiden til din næste fest

Mad og Cocktails

Hvad gør du når cocktails skal spille hovedrollen til din fest, men du stadig godt vil forkæle dine gæster med nogle lækre snacks? Du har brug for noget nem og hurtig mad, der kan spises stående til dit cocktailparty.

Vi har samlet en liste med nogle af vores egne favorit snacks så du ikke behøver trawle nettet igennem for at finde inspiration.

De vegetariske


Oliven
En klassiker til et cocktailparty! Oliven har alle dage haft sin berettigelse når vi snakker snacks og taps anretninger.  Den nedsaltede bordfrugt er sund, og med sin fylde, og let salte smag, er den et rigtig godt supplement til  enhver let anretning. De økologiske oliven fra det sydlige Italien er vores favoritter. Skal der være Dry Martini på din cocktailmenu, så husk også at købe oliven med dertil.

 

Zucchini Chips

Kært barn har mange navne, i dette tilfælde kendes den også som squash eller courgette. Den her sprøde vegetar venlige snack er vores egen favorit chip. Skær din Zucchini i tynde skiver, lig skiverne på en bageplade, giv dem lidt olivenolie og salt og smid dem så i ovnen i 12-14 min. ved 200 grader. Lav evt. en lækker dip til.

 

Bruschetta

Der finde flere varianter af denne lækre antipasti, men vi er klart størst tilhængere af den helt simple – Bruschetta al pomodoro!

Ristet brød, solmodne tomater, hvidløg og olivenolie.

Krydr med salt og peber og evt. frisk basilikum. En økologisk grøn pesto, eller en saftig bøffel mozzarella smager også godt på din bruschetta . Hvis du gerne vil variere yderligere så prøv evt. med et surdejsbrød fremfor det klassiske italienske brød.

 

 

Dem med kød

Grissini svøbt i Prosciutto di Parma
Den lufttørrede italienske skinke er virkelig lækker sammen med den sprøde brødpind. Kan du tilmed finde en god økologisk galia eller honningmelon, så er de også perfekte makkere til den salte skinke

 

Dadler i baconsvøb

De sødmefulde dadler kombineret med den salte, røgede bacon er en sikker vinder hver gang. Vi anbefaler altid at gå efter økologisk bacon hvis det er muligt. Vores dyr skal jo gerne have en god tilværelse.
Skulle du endnu ikke have smagt denne himmelske spanske tapas ret, så kan du godt begynde at glæde dig. Den er helt fantastisk!

Charcuteri
Røget, saltet eller begge dele? Det meste charcuteri passer rigtig godt sammen med de mere boozy cocktails såsom f.eks. Old Fashioned og Manhattan. Når vi endelig skal spise kød, så betyder det noget for os, at dyrene haft et godt liv og levet under ordentlige forhold. Derfor går vi altid selv efter økologi, og findes der en mulighed for at købe lokalt, så gør vi også det. Det er både godt for miljøet og samvittigheden, ganske enkelt en win-win situatuion.

 

Hjemmelavet flæskesvær

Hvis du virkelig vil forkæle dine gæster, og har tiden at kræse for dem, så se her! Mads Schytte, fra den populære madblog Mad og Monopolet, har lavet en nem opskrift på hjemmelavet flæskesvær med en tilhørende koriandermayo. Hans snack opskrifter er både kreative og velsmagende og lige denne her tager ikke mere end en times tid at lave. Koriandermayo havde vi ikke smagt før vi prøvede denne opskrift, og det er bestemt ikke sidste gang den bliver tilbehør til vores weekend snacks.
Se opskriften her

Cocktails opskrifter til mad

 

De fleste af os er vant til at drikke vin til maden. Der er nok også mange der kan finde ud af at matche en vin til middagen, det kniber måske lidt mere når det kommer til at sammensætte cocktails og mad. Vi oplever at flere og flere er begyndt at interessere sig for netop dette.

Velkomstdrinks 

Disse pre-dinner cocktails, passer godt til starten på enhver aften i gode venners selskab. Med indtagelse før middagen er en aperitif løst defineret som en drink der er beregnet til at stimulere appetitten før et måltid. Typisk vil den være frisk, måske lidt tør, uden for megen sødme og moderat alkoholprocent.

French 75
Vores favorit champagnecocktail. Har eftersigende sit navn fra en fransk 75 mm kanon der blev brugt under 1. Verdenskrig.

10 cl Champagne
4 cl Gin
2 cl Friskpresset citronjuice
1 cl Sukker Sirup

Fyld Gin, Friskpresset Citronjuice og sukkersirup i din shaker, fyld den med is og shake herefter i 8-10 sekunder. Strain over i et afkølet champagneglas og top herefter med champagne. Brug en citron twist som garnish.

Margarita

Nok den mest populære Tequila cocktail. Sørg for IKKE at købe den Tequila du drak i din gymnasietid, den med hatten. Der findes efterhånden rigtig mange gode Tequilaer på markedet. Vi bruger Corralejo Blanco.

4 cl Tequila

2 cl Cointreau

3 cl Friskpresset limejuice

1 cl Sukker sirup

 

Hæld alle ingredienser i din shaker. Fyld shakeren med isterninger og shake i 8-10 sekunder. Strain over i et afkølet couppette glas.
Hvis du har lyst kan du tilføje salt til kanten af dit glas. Tag en limebåd og kør den rundt på kanten af  glasset. Det er en fordel hvis du fordeler salten på en tallerken, vender bunden i vejret på glasset og forsigtigt dypper kanten i saltet.

 

 


Dry Martini

Efter vores mening skal den altid røres. Vi foretrækker at lave den med oliven, men du kan også lave den med et citron twist.

8 cl Gin

1 cl Hvid vermouth

Fyld dit mixer glas med isterninger. Tilsæt Vermouth og Gin. Stir i 20-30 sekunder. Strain væsken over i et afkølet coupette glas. Husk enten oliven eller citronskal som garnish.

 

 

Til hovedretten
Som tidligere beskrevet er de klassiske boozy cocktails rigtig velegnede til de lidt tungere hovedretter.

Old Fashioned
Laves ”Den Gammeldags” rigtgt så er der ikke mange af de klassiske cocktails fra 1800 tallet der kan hamle op med den. Er du ny i cocktailens verden så kan der gå noget tid før denne bliver en af dine favoritter. Den kræver lidt tilvænning, men når du først lærer den godt at kende så er der stor sandsynlighed for at du kommer til at have den på din top 3 over favorit cocktails. Samspillet mellem Bourbon, bitters, sukker og appelsinen er fortryllende og kan være noget af det blødeste hvis den er mixet ordenligt og der er brugt en god bourbon.

6 cl Bourbon

1 sukkerknald (rørsukker)

2 dash Angostura Bitters

 

Start med at placere sukkerknalden i dit tomme stirring glas. Tilsæt to dash Angostura bitters. Nu skal du muddle din sukkerknald så angusturaen kan opløse den delvist. Tilsæt 2 cl bourbon og 2 isterninger og stir 20 gange. Gentag nu processen med at tilsætte 2 cl bourbon og 2 nye isterninger to gange.
Fyld et lowball glas med friske isterninger og strain indholdet fra dit stirring glas over i det.

Brug en appelsin zest til garnish. Pres forsigtigt din appelsin zest henover din cocktail for at frigøre dufte og eteriske olier. Put herefter appelsin zesten ned i din Old Fashioned. Nyd den!

Manhattan
Endnu en stærk og potent cocktail der har sin oprindelse tilbage til midten af 1800 tallet. Bestemt til den krydrede og tunge side, derfor vil den gøre sig rigtig godt til en lækker økologisk bøf.

4 cl Rye Whiskey

2 cl Rød Vermouth

1 dash Angostura Bitters

Hæld alle ingredienser i dit stirring glas, tilsæt isterninger. Stir i 20-30 sekunder og strain herefter væsken over i et afkølet couppette glas. Tilsæt et skyllet amarene kirsebær som garnish.

 

 

Boulevardier
Fætter til en anden klassiker, Negroni.  De deler 2 ud af 3 ingredienser. Selvom Negroni nok klinger mere velkendt i de flestes ører, så er Boulevardier bestemt et bekendtskab værd. Her er Gin skiftet ud til fordel for Bourbon, hvilket giver cocktailen en sødere og mere afrundet smag. Den stammer fra 1920’ernes Paris hvor unge amerikanere nød godt af at vi i Europa ikke havde noget spiritus forbud.

3 cl Bourbon

3 cl Rød Vermouth

3 cl Campari

 

Fremgangsmetoden er ligesom ved Negroni, og den forrige cocktail Manhattan.
Alle ingredienser hældes i et stirring glas og herefter skal du stirre i 20-30 sekunder før du strainer cocktailen over i et lowball glas med friske isterninger. Bruge en orange zest som garnish.


Til den søde tand

Espresso Martini

”Wake me up, then fuck me up”
De ord fik eftersigende den legandariske bartender, Dick Bradsell, til at opfinde denne moderne ny-klassiker. Kombinationen af alkohol og koffein er noget de fleste sætter pris på. Har man først smagt en god Espresso Martini vil de fleste også tilslutte sig koret af dem der lovpriser denne cocktail, der både har en opkvikkende og berusende indvirkning. Det særegne ved vores Espresso Martini opskrift er, at den indeholder en hasselnøddelikør, Frangelico. Den er helt perfekt til stor set enhver dessert.

4 cl Vanilie infuseret Vodka

4 cl Kahlua

4 cl Espresso

0,5 cl Frangelico

Alle ingredienserne blandes i shakeren.
Espressoen skal være så frisklavet som muligt, da dette giver den bedste smag, men samtidig også er medvirkende til at skabe den skummende overflade som er karakteristisk ved Espresso Martini. Fyld din shaker med isterninger og sørg for at få shaket godt igennem. Strain over i et afkølet couppette glas. De fleste bruger en kaffebønne eller tre som garnish.


Amaretto Sour

En overset del af Sour familien. Nogle foretrækker den uden Bourbon, men vi er størst tilhængere af at afbalancere marcipan smagen fra Amaretto med en god Bourbon. Kombinationen af den sødmefulde marcipanVores Amaretto Sour opskrift indeholder følgende:

4 cl Amaretto

2 cl Bourbon

3 cl Citron juice

2 cl Æggehvide

0,5 cl Sukker Sirup

1 dash Angostura Bitters

Fyld din shaker med alle ingredienserne, men vent med isterningerne! En Sour cocktail skal nemlig dry shakes inden du tilføjer is i din shaker. Det gør man for at få æggehviden til rigtig at skumme op. Noget du bagefter finder ud af gør rigtig meget for strukturen og smagsoplevelsen i en Sour.

Shake i 8-10 sekunder og tilføj først nu isterninger til din shaker. Shake igen 8-10 sekunder og strain din Amaretto Sour over i et lowball glas fyldt med nye isterninger. Brug et Amarene kirsebær og en citron zest til garnish

 

Husk at en cocktail i sidste ende kun er så god som de ingredienser du bruger. Derfor opfordrer vi til, altid at bruge økologiske æg og friskpresset juice.

Pina Colada
Sidste af vores anbefalinger til dessert cocktails er endnu en klassiker. En af de mest kendte Tiki cocktails, og den smager da også helt fantastisk.

 

5 cl Mørk Rom

9 cl Ananas juice

3 cl Coco Lopez
1 cl Fløde

 

Shake alle ingredienserne i din shaker og strain indholdet over i et highball glas. Husk at bruge friske isterninger i glasset. Vi bruger en skive dehydreret økologisk ananas og en økologisk mynte kvist til garnish.

 

 

snacks til cocktails
No Comments

Post A Comment