INGREDIENSER
Sådan laver du den lækreste Daiquiri opskrift
INGREDIENSER
6cl Angostura Rom
3cl Friskpresset Lime Juice
2cl Sukkersirup
Garnish: 1 skive lime
SÅDAN LAVER DU EN DAIQUIRI
– Hæld alle ingredienserne op i din shaker
– Fyld shakeren med isterninger og shake hårdt i 8-10 sekunder
– Åben shakeren, tag straineren over og brug også din fine-strainer til at hælde mixet op i dit cocktailglas
– Pynt med en skive lime wheel og server iskold
SJOVE ALTERNATIVER & TWISTS
Om Daiquirien
FUN FACTS
OM INGREDIENSERNE
ROM
Rom laves af molassen fra sukkerrør. Derfor er rom også blandt de sødeste typer spiritus man kan få.
Angostura rom er en caribisk rom med massere af sødme og kraftige noter af kokos og ananas.
Kombineret med en fadlagring på amerikanske bourbonfade og er herefter kulfiltreret for den mørke karamelfarven – men smagen beholder den.
Af samme årsag, går den særdeles godt til drinks som mojito, daiquiri og rum swizzle.
Den holder en alkoholstyrke på 37,5%
SUKKERSIRUP/RØRSUKKER
Typen af sukker man bruger, kan måske dele vandende hos mange bartendere.
Hos Cocktaiils foretrækker vi at lave hjemmelavet gomme/sukkersirup på hvid dansukker.
Mange originale opskrifter kalder dog på rørsukker, og det kan absolut også være lækkert – men det er en smagssag, som er op til folk selv at finde ud af.
Vi laver vores sukkersirup ved at blande 2 dele sukker/rørsukker sammen med 1 liter kogt vand.
Det er vigtigt, at man rører sukkeret særdeles grundigt sammen og sikrer, at krystallerne opløses i vandet, så siruppen bliver fuldstændig gennemsigtig.
LIME JUICE
Lime er en citrusfrugt gående under det latinske navn: Citrus x aurantifolia
Vores lime udvælges altid økologisk, når vi kan.
Vi får presset vores lime hos SlowJuice, der leverer friskpressede juices lavet på økologisk frugt og grøntsager.
Af limes til mojito udvælger vi oftest dem fra Brasilien. De har en frisk og blød skal og har ved modenhed mest juice i sig til at presse og lave flotte lime både af.
Når vi skærer lime anbefaler vi en skarp urtekniv med takker.
JORDBÆR
Jordbær behøver næppe den store introduktion.
De er friske, søde og smager af sommer og sol.
Der er ingen tvivl om at de danske jordbær er kendt som de bedste og sødeste.
Det samme gør sig gældende i en daiquiri eller mojito, hvor du kan gøre opskriften ekstra lækker med danske friske jordbær.
ISTERNINGER TIL FEST
Hvis du skal lave mojito, er der ingen tvivl om, at god og ren is er noget af det vigtigste.
Den originale opskrift på mojito blev faktisk lavet med isterninger, men det er næsten alment kendt i dag, at man er skiftet over til knust is.
I får de bedste og billigste isterninger hos os. Vi leverer isterninger og knust is til jeres adresse til priser, der ikke er til at skyde igennem. Få f.eks 25kg isterninger for 299,- inklusiv termotønde og betal 100,- for levering i hele Storkøbenhavn. Vi leverer i Storkøbenhavn og Sjælland på alle tider af døgnet og alle ugens dage og du kan få din levering indenfor 1 time, langt de fleste dage på året.
How useful was this post?
Click on a star to rate it!
Average rating / 5. Vote count:
No votes so far! Be the first to rate this post.