INGREDIENSER
Sådan laver du den lækreste Dark N’ Stormy opskrift
INGREDIENSER
6cl Goslings Dark Rum
3cl Friskpresset Lime Juice
2cl Ingefærsirup
1 dash Angostura Bitters
Top med Old Jamaica Ginger Beer
Garnish: 1 skive lime
SÅDAN LAVER DU EN DARK N’ STORMY
– Hæld et dash angostura i dit highball glas
– Hæld resten af ingredienserne i glasset, undtagen ginger beer
– Rør det hele grundigt sammen med en barske
– Fyld glasset med isterninger
– Top med Old Jamaica Ginger Beer
– Husk sugerør
SJOVE ALTERNATIVER & TWISTS
Gosling Brothers har faktisk patenteret den originale opskrift på Dark N’ Stormy og udvalget af ingredienser man kan blande sammen og stadig kalde drinken for Dark N’ Stormy er faktisk ikke så stort.
Vi vil dog komme med anbefalingen om at prøve forskellige ginger beers af og se, hvilken en der passer bedst til din smag.
En interessant måde at lave Dark N’ Stormy er også at blande 5-krydderi i rommen og lave gingerbeer fra bunden med carboneret sodavand.
Se hvordan her:
Lav din egen ginger beer ved at følge opskriften her:
OM DARK ‘N’ STORMY
Dark ‘N’ Stormy er blevet en af de absolut mest populære cocktails på den danske cocktailscene indenfor de sidste 10 år.
Drinken har vundet stort indpas hos danskerne og er, sammen med mojitoen, blevet en af de oftest bestilte drinks hos gæsterne.
Dark ‘N’ Stormy blev kendt allerede i tiden efter 1. verdenskrig.
Den blev sammensat af gingerbeer, der blev medbragt og indeholdt ingefær og citron/c-vitamin mod skørbug og man opdagede herigennem dens fantastiske balance med mørk rom.
FUN FACTS
OM INGREDIENSERNE
MØRK ROM
Den eneste anerkendte rom til Dark N’ Stormys originale opskrift er patenteret til at være Goslings Dark Rum fra Bermuda.
Den er krydret, frisk og har noter af kanel, stjerneanis og rosin og den går rigtig nok også særdeles godt til gingerbeer.
Goslings rom ligger i den dyre ende og vi anbefaler, til hjemmebrug at man kan lege med sin drink og skifte den ud med fx. Bacardi Negra, der er vores egen favorit.
ANGOSTURA BITTERS
Angostura bitters en en type af bitter, der bruges til at kante cocktails af med.
Angostura er blandt de mest benyttede bitters i bartender-miljøet og har vundet bred anerkendelse på cocktailbarer verden over for sin alsidighed og nuancerede smagsprofil.
Smagen er, som navnet antyder, bittert, medicinsk og med strejf af træ og dybe aromaer fra kanel, annise og allehånde.
Den er perfekt til whiskey sour og hjælper med at give søde, frugtige cocktails kant og finesse, samt fremhæver de ædle noter fra især whiskey og bourbon.
LIME JUICE
Lime er en citrusfrugt gående under det latinske navn: Citrus x aurantifolia
Vores lime udvælges altid økologisk, når vi kan.
Vi får presset vores lime hos SlowJuice, der leverer friskpressede juices lavet på økologisk frugt og grøntsager.
Af limes til mojito udvælger vi oftest dem fra Brasilien. De har en frisk og blød skal og har ved modenhed mest juice i sig til at presse og lave flotte lime både af.
Når vi skærer lime anbefaler vi en skarp urtekniv med takker.
GINGER BEER
En ginger beer skal være frisk, fyldt med brus og smage læskende af ingefær.
Smagen skal være gennemtrængende og ren.
Vi anbefaler vores gæster at bruge Fever Tree, da den både er anerkendt og benyttet blandt mange af verdens bedste cocktailbarer som en af de mest gængse og alsidige Gingerbeers.
Den har desuden et højt indhold af frisk ingefær og er høj på kulsyre.
ISTERNINGER TIL FEST
Hvis du skal lave Dark ‘N’ Stormy, er der ingen tvivl om, at god og ren is er noget af det vigtigste.
Den originale opskrift på mojito blev faktisk lavet med isterninger, men det er næsten alment kendt i dag, at man er skiftet over til knust is.
I får de bedste og billigste isterninger hos os. Vi leverer isterninger og knust is til jeres adresse til priser, der ikke er til at skyde igennem. Få f.eks 25kg isterninger for 299,- inklusiv termotønde og betal 100,- for levering i hele Storkøbenhavn. Vi leverer i Storkøbenhavn og Sjælland på alle tider af døgnet og alle ugens dage og du kan få din levering indenfor 1 time, langt de fleste dage på året.
INGEFÆRSIRUP
Ingefærsirup skal laves på frisk ingefærjuice.
Til at starte med, skal du presse juicen ud af ca 2kg frisk ingefær.
Det bør give dig 0,5 liter ren ingefærjuice.
Ingefærjuice blander du herefter med 1 kg hvid dansukker og rører det grundigt rundt under opkog i en lille gryde.
Herefter lader du siruppen køle af og voila – den friskeste smag af ingefær du overhovedet kan få i en drink.
How useful was this post?
Click on a star to rate it!
Average rating / 5. Vote count:
No votes so far! Be the first to rate this post.