Lær at lave en Pina Colada på gode råvarer med massere af smag.
Pina Colada er en af de mest kendte og lækre cocktails man overhovedet kan støde på – Den blev opfundet i 50’erne og den har faktisk været nationaldrink i Puerto Rico siden 1978 pga. sin berømte smag.
I bartenderkredse er der en tendens til at rynke på næsen over den, da det ikke anses som en rigtig cocktail-klassiker, men hvis man endelig skal lave den, har vi bestemt en mening om, hvordan man laver den med stil.
Start med at hælde alle ingredienserne ned i din shaker
Shake drinken grundigt og hårdt – især så kokoscremen bliver ordentligt fordelt
Hæld knust is i dit Hurricane-glas
Strain mixet op i glasset
Garnish med Mynte, kirsebær og Ananasskive og drys puddersukker ud over
Historie
Hvis du nogensinde mangler en undskyldning for at drikke Pina Colada, så husk at d. 10. juli er international Pina Colada dag!
Drinken har oprindelse i San Juan, hvor bartender Ramón “Monchito” Marrero første gang lavede den på Caribe Hilton in 1954. Han blendede rom, ananasjuice og kokosnøddecreme og voila, så var den sommer reddet!
Pina Colada – skal den laves med fløde?
Ja! If you gonna do it wrong, do it right – vi mener, at når man endelig skal hygge sig og drikke gode drinks, så skal man gøre det ordentligt. Det skal smage godt, råvarerne skal være iorden og det skal laves på premium spiritus med original opskrift.
Hvis du har problemer med fedt der sætter sig, så synes vi du skal gå en ekstra lang tur, drikke vand og pleje tømmermændene med noget sundt og let dagen efter.
Lidt om ingredienserne
Mørk Rom
Rom laves af molassen fra sukkerrør. Derfor er rom også blandt de sødeste typer spiritus man kan få
Coco Lopez
Coco Lopez er alfa og omega til en Pina Colada.
Hvis du føler overskud, kan du faktisk lave din egen kokosnøddecreme med frisk kokosmælk og rørsukker kogt sammen.
Dog vil vi anbefale coco lopez, da den smagsmæssigt rammer helt perfekt til en god Pina Colada.
Den cremede kokoscreme holder i umindelige tider, uåbnet i dåsen, så den er nem og praktisk at have stående til en dag man får gæster.
Efter åbning kan Coco Lopez holde ca 14 dage i køleskab.
Ananas Juice
Ananas Juice
Valget af Ananas Juice er ekstra vigtigt i en Pina Colada, da det er hovedingrediensen.
Vælg gerne en sød og ikke-varmebehandlet juice, da det smager af mere og giver en mere balanceret cocktail.
Hvis du føler ekstra meget overskud på dagen, når du laver Pina Colada, så pres ananas juicen fra en frisk og overmoden ananas – det bliver du glad for.
Hvilken Rom skal jeg vælge til Pina Colada?
Ligenetop til denne cocktail er der rigtig mange gode bud. Vi giver forsigtigt vores ydmyge mening til kende her.
Det skal først og fremmest slåes fast, at den originale Pina Colada opskrift blev lavet med lys rom. Der er efterfølgende skabt en vis konsensus i bartenderfaget om at den mørke rom giver dybde og balancerer de eksotiske ingredienser bedre end den lyse.
Vi har derfor taget udgangspunkt i de mørke romtyper her.
Om Plantation
Plantation Original Dark fra Barbados er helt klart en af mine største favoritter gennem tiden.
Jeg arbejdede med den da jeg var på Lidkoeb tilbage i 2013 og har siden da været helt forelsket i dens smag og nuancer samt gode muligheder for at blande sammen med alskens slags carribiske cocktails.
Pris – ca 169,-
Vores bedømmelse:
Så har vi Diplomatico fra Venezuela – En helt igennem fortrinlig rom. Deres Reserva Exclusiva er et fuldstændig fænomenalt bud på en rom i premium-prisklassen og minder mest af alt om flydende karamel, når man drikker den.
Pris 175,-
Vores bedømmelse:
Om Myers Rum
Myers Rum kommer fra Jamaica og er både pot-destilleret og coloumn-destilleret. De har eksisteret siden 1879 og er derfor en af de ældste romproducenter i det carribiske område.
Pris – ca. 150,-
Vores bedømmelse: Vi synes Myers rum gør sig godt som sipping-rum, men der hvor den virkelig sprænger i karakter, er når man bruger den i Pina Colada. Den har den perfekte dybde, en karamelliseret men også kraftig palette og koster derudover kun 150,- hvilket er godt givet ud ift. kvaliteten.
Om Angostura
Angostura-rom er en lækker rom, der er caribisk med massere af sødme og kraftige noter af kokos og ananas.
Kombineret med en fadlagring på amerikanske bourbonfade og er herefter kulfiltreret for den mørke karamelfarven – men smagen beholder den.
Af samme årsag, går den særdeles godt til drinks som mojito, daiquiri og rum swizzle.
Den holder en alkoholstyrke på 37,5%
Pris
Vores bedømmelse:
Alexander Machon
Bar Manager hos Cocktaiils.
Over 9-års erfaring som Bartender og Bar Manager
How useful was this post?
Click on a star to rate it!
Average rating / 5. Vote count:
No votes so far! Be the first to rate this post.
Administrer samtykke
For at give dig de bedste oplevelser bruger vi teknologier som cookies til at gemme og/eller få adgang til enhedsoplysninger. Hvis du giver dit samtykke til disse teknologier, kan vi behandle data som f.eks. browsingadfærd eller unikke ID'er på dette websted. Hvis du ikke giver dit samtykke eller trækker dit samtykke tilbage, kan det have en negativ indvirkning på visse funktioner og egenskaber.
Funktionsdygtig
Altid aktiv
Den tekniske lagring eller adgang er strengt nødvendig med det legitime formål at muliggøre brugen af en specifik tjeneste, som abonnenten eller brugeren udtrykkeligt har anmodet om, eller udelukkende med det formål at overføre en kommunikation via et elektronisk kommunikationsnet.
Præferencer
Den tekniske lagring eller adgang er nødvendig for det legitime formål at lagre præferencer, som abonnenten eller brugeren ikke har anmodet om.
Statistikker
Den tekniske lagring eller adgang, der udelukkende anvendes til statistiske formål.Den tekniske lagring eller adgang, der udelukkende anvendes til anonyme statistiske formål. Uden en stævning, frivillig overholdelse fra din internetudbyders side eller yderligere optegnelser fra en tredjepart kan oplysninger, der er gemt eller hentet til dette formål alene, normalt ikke bruges til at identificere dig.
Marketing
Den tekniske lagring eller adgang er nødvendig for at oprette brugerprofiler med henblik på at sende reklamer eller for at spore brugeren på et websted eller på tværs af flere websteder med henblik på lignende markedsføringsformål.