INGREDIENSER
INGREDIENSER
Garnish: 1 skive citron eller et kirsebær
SÅDAN LAVER DU EN TOM COLLINS
– Hæld juice og sukkersirup og gin i et highball glas
– Fyld glasset med isterninger
– Top med ca 15cl danskvand
– Rør grundigt sammen med en barske
– Fyld resten af glasset helt op med isterninger
– Pynt med et kirsebær på cocktail pind eller med en skive citron
– Husk sugerør
SJOVE ALTERNATIVER & TWISTS
Hvis du serverer Tom Collins til velkomstdrinks, så kan du tilføje 8-10 hindbær, når du mixer drinken med is.
Så har du nemt en Raspberry Collins
Hvis du shaker ingredienserne (uden danskvand, der er kulsyre i) med 2cl æggehvide inden du topper med danskvand i glasset, så har du en Gin Fizz.
OM TOM COLLINS
Tom Collins kaldes “Faderen af alle drinks”, og det er ikke så lidt af et navn.
Tom Collins kan nemlig dateres tilbage til Jerry Thomas bog om mixologi fra 1876
En opskrift som Jerry bruger fra 1869 beskriver nemlig, at man skal bruge “Old Tom Gin”, der er en speciel gin-type, hvor sukkerindholdet må være højere end efter almindelig og London Dry gin-metoden.
Deraf navnet Tom Collins.
FUN FACTS
En Tom Collins, som man topper med Champagne istedetfor danskvand er næsten en “French 75” – har du prøvet den cocktail endnu?
OM INGREDIENSERNE
GIN
Plymouth gin er en lækker og frisk balanceret gin, der går utroligt godt til clover clubben.
Vi bruger den pga. sin skarpe, men afbalancerede og citrusfyldte smag.
Plymouth bliver produceret i England i byen af samme navn og har været på kortet i over 200 år.
Den laves desuden efter London Dry Gin-metoden, hvor spiritussen infuseres imens man distillerer det.
SUKKERSIRUP/RØRSUKKER
Typen af sukker man bruger, kan måske dele vandende hos mange bartendere.
Hos Cocktaiils foretrækker vi at lave hjemmelavet gomme/sukkersirup på hvid dansukker.
Mange originale opskrifter kalder dog på rørsukker, og det kan absolut også være lækkert – men det er en smagssag, som er op til folk selv at finde ud af.
Vi laver vores sukkersirup ved at blande 2 dele sukker/rørsukker sammen med 1 liter kogt vand.
Det er vigtigt, at man rører sukkeret særdeles grundigt sammen og sikrer, at krystallerne opløses i vandet, så siruppen bliver fuldstændig gennemsigtig.
CITRON JUICE
Citron er en citrusfrugt gående under det latinske navn: Citrus x aurantifolia
Vores citron udvælges altid økologisk, når vi kan.
Vi får presset vores lime hos SlowJuice, der leverer friskpressede juices lavet på økologisk frugt og grøntsager.
Af citron til whiskey sour, udvælger vi oftest dem fra Spanien. De har en frisk og blød skal og har ved modenhed mest juice i sig til at presse og lave flotte citron twists af.
Når vi skærer citroner anbefaler vi en skarp urtekniv med takker.
PELLEGRINO
Det er vigtigt, at vælge en sparkling water, der er høj på mineraler og lav på kulsyre.
Derfor vælger vi Pellegrino fra Italien, der ofte ses på gode restauranter og er gastronomisk anerkendte verden over.
Hvis du skal lave mojito, kan du også vælge andre typer danskvand.
Men du kan også lege med det og prøve at toppe den med Champagne eller Ginger Beer for et frisk twist.
Hvis du skal lave mojito, er der ingen tvivl om, at god og ren is er noget af det vigtigste.
Den originale opskrift på mojito blev faktisk lavet med isterninger, men det er næsten alment kendt i dag, at man er skiftet over til knust is.
I får de bedste og billigste isterninger hos os. Vi leverer isterninger og knust is til jeres adresse til priser, der ikke er til at skyde igennem. Få f.eks 25kg isterninger for 299,- inklusiv termotønde og betal 100,- for levering i hele Storkøbenhavn. Vi leverer i Storkøbenhavn og Sjælland på alle tider af døgnet og alle ugens dage og du kan få din levering indenfor 1 time, langt de fleste dage på året.
How useful was this post?
Click on a star to rate it!
Average rating / 5. Vote count:
No votes so far! Be the first to rate this post.