INGREDIENSER
INGREDIENSER
Garnish: 1 skive lime
SÅDAN LAVER DU EN CAIPIRINHA
– Skær limefrugten i 8 små tern og læg ned i glasset
– Drys 6 teskeer rørsukker over
– Tag en muddler og muddle nænsomt rørsukkeret sammen med juicen
– Hæld 2cl Frisk Lime Juice oveni mixet i glasset
– Fyld glasset 2/3 op med knust is
– Hæld 6cl Cachaca i
– Rør det hele grundigt sammen med en barske
– Fyld resten af glasset helt op og top med knust is
– Pynt med en skive frisk lime
– Husk sugerør
SJOVE ALTERNATIVER & TWISTS
Caipirinha går rigtig godt med næsten al slags frisk frugt – lav derfor en lækker sommertwist, hvor du eller dine gæster selv muddler drinken med mulighed for at hælde friskskåret kiwi, jordbær, ananas o.lign. oveni inden det røres sammen
OM CAIPIRINHA
Caipirinhaen har sin tydelige oprindelse fra Brasilien og er kendt fra både Brasilien og Portugal ved store festivaller og carneval, som en drik alle har i hånden.
Den laves altid på Cachaca, der er en local rom-type som produceres på den rene sukkerrørsjuice og ikke molasserne som man kender det fra almindelig rom
Den er et fremragende alternativ til Mojito
Med et skvæt friskpresset limejuice og lidt hjemmelavet rørsukkersirup og frugt er den både fyldig, frugtig og meget omfavnende til alle typer drinks gæster.
Den originale opskrift varieres fra Brasilien til Portugal, hvor man i Portugal og på Madeira også bruger Aguardiente til at lave den.
FUN FACTS
Caipirinhaen blev oprindeligt lavet af landmænd fra Paraciciba omkrin Sao Paolo i 1900-tallet.
OM INGREDIENSERNE
Hvis du skal lave mojito, er der ingen tvivl om, at god og ren is er noget af det vigtigste.
Den originale opskrift på mojito blev faktisk lavet med isterninger, men det er næsten alment kendt i dag, at man er skiftet over til knust is.
I får de bedste og billigste isterninger hos os. Vi leverer isterninger og knust is til jeres adresse til priser, der ikke er til at skyde igennem. Få f.eks 25kg isterninger for 299,- inklusiv termotønde og betal 100,- for levering i hele Storkøbenhavn. Vi leverer i Storkøbenhavn og Sjælland på alle tider af døgnet og alle ugens dage og du kan få din levering indenfor 1 time, langt de fleste dage på året.
SUKKERSIRUP/RØRSUKKER
Typen af sukker man bruger, kan måske dele vandende hos mange bartendere.
Hos Cocktaiils foretrækker vi at lave hjemmelavet gomme/sukkersirup på hvid dansukker.
Mange originale opskrifter kalder dog på rørsukker, og det kan absolut også være lækkert – men det er en smagssag, som er op til folk selv at finde ud af.
Vi laver vores sukkersirup ved at blande 2 dele sukker/rørsukker sammen med 1 liter kogt vand.
Det er vigtigt, at man rører sukkeret særdeles grundigt sammen og sikrer, at krystallerne opløses i vandet, så siruppen bliver fuldstændig gennemsigtig.
CACHACA
Cachaca er en lækker og ofte overset spiritus bag den danske hjemmebar.
Den er lavet på sukkerrørs-juicen, hvor man i andre caribiske lande som regel laver rom på sukkerrørs-molassen.
Det, at cachaca produceres på juicen, gør at den har en mere græsset og frisk smag der er meget intens men også let syrlig og fuld af smag.
Det gør den helt fantastisk til cocktails med limefrugt og rørsukker og den skarpe læser, noterer sig nok, at den ligger tæt op ad mojitoen, hvilket den også gør.
Cachaca holder en styrke på mellem 36-45% alkohol og kan nydes rent eller med et skvæt limejuice, hvis kvaliteten er iorden.
Lime er en citrusfrugt gående under det latinske navn: Citrus x aurantifolia
Vores lime udvælges altid økologisk, når vi kan.
Vi får presset vores lime hos SlowJuice, der leverer friskpressede juices lavet på økologisk frugt og grøntsager.
Af limes til mojito udvælger vi oftest dem fra Brasilien. De har en frisk og blød skal og har ved modenhed mest juice i sig til at presse og lave flotte lime både af.
Når vi skærer lime anbefaler vi en skarp urtekniv med takker.
How useful was this post?
Click on a star to rate it!
Average rating / 5. Vote count:
No votes so far! Be the first to rate this post.